Waar zijn de stropdassen?

Mode ontwikkeld zich continue. Wat vorig jaar nog als trendy werd gezien is ondertussen alweer achterhaald. Het gaat de laatste tijd zo snel dat ik het ook niet meer bij kan houden. Ondertussen vind ik alleen nog maar kleding dat expres te groot is gemaakt. Kan je nagaan hoe relaxed dit voor ouder moet zijn. Vroeger moest ik als kind alles  “op de groei dragen”. Dat was gewoon een manier voor je ouders om te zeggen dat ze niet wilde dat je na een paar maanden niet meer in de broek paste. Ondertussen is oversized gewoon mode, maar de kans bestaat dat dit over een jaar niet meer mode is. Ik had in alle eerlijkheid verwacht om ondertussen een aantal stijl-iconen terug te zien. Denk bijvoorbeeld eens aan de vlinderstrik of aan de stropdas. Want waar zijn de stropdassen gebleven? Ongeveer 3 jaar geleden was het de trend om je netjes te kleden, maar ook toen zag ik nergens stropdassen. Waarom dragen wij geen stropdassen meer? Het blijft toch één van de meest modieuze kleding stukken die een man kan dragen.

Breng de stropdas terug

Als je als man echt goed gekleed voor de dag wilt komen moet je een stropdas of een vlinderstrik dragen. Naar mijn mening zijn de stropdassen vervangen door de horloges. Horloges blijven ook tijdloze stukken, maar zijn natuurlijk makkelijker om te dragen. Maar een echte man draagt bij een pak een stropdas. Je hoort dan natuurlijk ook zelf in staat te zijn om een stropdas te knopen en dit is ook nog geen makkelijke taak. Voor als jou dit nooit geleerd is kan je natuurlijk gebruik maken van Youtube. Laat je vooral niet afschrikken door het strikken van een stropdas. Het is echt niet zo moeilijk en als je eenmaal weet hoe dit moet, zul je veel vaker een stropdas dragen. Maar wat voor kleur en lengte stropdas moet je hebben?

Smaak

Ik zal altijd voor een neutrale kleur gaan die past bij het pak dat je hebt. Een zwarte stropdas bij een zwart pak, of een blauwe stropdas bij een blauw pak. Zelf vind ik een smalle stropdas het mooist. Naar mijn mening is het ook het mooiste om te zorgen dat de stropdas niet onder het jasje uitkomt als je deze dichtknoopt. Maar uiteindelijk is de vorm, kleur, en lengte een kwestie van smaak. Ik nodig iedereen uit om weer stropdassen te gaan dragen, het wordt hoogtijd om een nieuwe trend te starten.

 

Geef een antwoord