Tips voor een gezellige inrichting

Tijdens de pandemie zitten we door de lockdown natuurlijk ontzettend veel binnen. Er zijn minder leuke activiteiten en op vakantie gaan is ook niet mogelijk. Omdat we zoveel binnen zitten besluiten veel mensen om wat aan hun huis te klussen. Het is een goed moment om je inrichting te verbeteren. Want een fijnere inrichting zorgt natuurlijk ook voor een fijnere leefomgeving. In dit artikel bespreken we een aantal tips voor een gezellige inrichting.

Kies een warm kleurenpalet

Veel mensen kiezen bij het schilderen van hun muren voor een ‘veilige’ kleurkeuze. Dit is vaak wit of grijs. Je kunt je hele kamer in een klap een stuk gezelliger maken met een pot verf. Warmere kleuren zullen meteen de sfeer in huis een stuk gezelliger maken. Het is belangrijk er rekening mee te houden dat warmere kleuren de kamer wel kleiner maken. Als je dus niet zo’n grote woning hebt dan wil je zorgen dat er genoeg ramen en spiegels zijn voor een ruimtelijk gevoel.

Kies voor ronde vormen

Een woonkamer waar alle vormen rechthoekig zijn zal snel geordend en overzichtelijk overkomen. Dit is fijn maar het zorgt niet bepaald voor een gezellige sfeer. Door meer ronde vormen aan de kamer toe te voegen krijg je meer balans. Doe dit bijvoorbeeld met lampen, vazen, vloerkleden, bijzettaffels en kleine krukjes.

Tapijt

Een tapijt geeft ook meteen een fijn, zacht en gezellig gevoel aan de kamer. Zeker in een slaapkamer is het ontzettend fijn om een zacht tapijt onder je blote voeten te hebben. Wanneer je goedkoop een tapijt op de kop wilt tikken kun je gaan voor tapijttegels. Een restpartij tapijttegels is zeer betaalbaar en er zijn ook veel mogelijkheden om creatieve patronen te leggen.

De juiste verlichting

Zeker in de avond wordt de sfeer in je huis voornamelijk bepaald door de verlichting die je hebt. Harde verlichting zorgt ervoor dat je woning minder gezellig wordt en ook stof en vuil meer opvalt. Een vloerlamp naast de kast, een tafellamp of een andere kleine lamp die warm licht afgeeft zorgt ervoor dat de kamer een gezelliger wordt.

Planten

Kamerplanten geven een woning meteen een stuk natuurlijkere uitstraling. Maar er zitten ook andere voordelen aan kamerplanten. Zo zorgen ze voor een schonere lucht met meer zuurstof. Ze zorgen voor minder stress, helpen met een verstopte neus en kunnen allergieën voorkomen. Plaats daarom niet alleen wat kamerplanten in de woonkamer maar ook een paar in de slaapkamer.

Geef een antwoord