teambuilding

Teambuilding: de weg naar een betere samenwerking

Teambuilding. Ik vond het altijd een nogal gevreesd woord. Als mijn manager het weer eens ter sprake bracht, had ik veel zin om weg te duiken. Laat mij mijn werk maar doen en verder wil ik daar niet al te veel gedoe om heen hebben. Maar ja, feit was dat ik door alle drukte mijn collega’s nauwelijks sprak. Eigenlijk had ik geen idee wat er in hen omging en vaak ook niet eens waar ze eigenlijk mee bezig waren. We werkten allemaal erg hard, elke dag opnieuw. Sommigen van ons pakten af en toe samen een lunchpauze, maar ik en veel anderen wekten gewoon door achter ons bureau. Het was allemaal niet zo bevorderlijk voor de sfeer. En uiteindelijk ook niet voor het resultaat van ons werk. Dus dat mijn manager begon over teambuilding was op zich niet zo heel vreemd. En hij had een plan wat me ergens wel aansprak. We zouden bonbons gaan maken.

Bonbons maken is sfeer bevorderend

De teambuilding zorgde vooraf voor veel discussies in het team. Net als ik hadden sommigen er echt geen zin in of zagen ze het nut er niet van in. Anderen telden al meteen de dagen af. Eigenlijk was dat al het begin van de hele teambuilding want je zag meteen hoe verschillend iedereen omging met een onverwachte boodschap van de manager. Maar goed, het zou hoe dan ook gaan gebeuren en op een druilerige dag zaten we in een hele leuke ruimte vol chocolade. Nou ja, er zijn natuurlijk ergere manieren om je dag door te brengen dus ik kwam al een beetje in de stemming. Nog leuker werd het toen we in tweetallen de lekkerste bonbon moesten ontwerpen. Die tweetallen waren bedacht door onze manager en natuurlijk was ik gekoppeld aan iemand die ik eigenlijk nauwelijks kende. Eerst baalde ik ervan, maar al snel bleek hoe leuk we het hadden. Ik kreeg hele onverwachte en creatieve kanten te zien van deze collega. En onze bonbons waren verrukkelijk.

Teambuilding: samen er tegenaan

Met een teambuilding wordt je weer op het feit gewezen dat het belangrijk is elkaar in een andere omgeving te leren kennen. Zo ontdek je onverwachte talenten van iemand, maar we praatten ook eens over wat anders tijdens de lunch. Die lunch aten we trouwens voor het eerst met het hele team samen. We kregen wijze lessen mee van onze begeleider en ik merk nu dat de sfeer maar ook de resultaten van ons werk echt zijn verbeterd. Teambuilding is een aanrader!

Geef een antwoord