MKB afval: weggooien was nog nooit zo makkelijk!

Of je nu je huis aan het verbouwen bent, je tuin aan het netjes maken bent of gewoon een vriend helpt met zijn meubels organiseren in “ik gebruik het wel” en “ik gebruik het écht wel”, je gaat waarschijnlijk afval overhouden. En dan ook nog eens zoveel of in zo’n grote mate dat je het niet in de normale huis-tuin-en-keuken prullenbak kwijt kan. Wat doe je dan? De oplossing is gelukkig vrij simpel; je huurt een MKB afval container!

Een geschiedenislesje

MKB afval bestaat als sinds 2013, en is dus ook al lange tijd werkzaam als afvalinzamelaar voor de middelgrote-en-kleine bedrijven, waar de naam ook vandaan komt. Ze vinden het als bedrijf belangrijk dat een bedrijf wat bij hen een container of meerdere containers wilt huren meteen weet waar ze aan toe zijn. Geen offertes, meteen duidelijkheid. Ze leveren zowel vuilnisbakken aan foodtrucks op evenementen als containers aan eenmansbedrijven. Wat je maar kan bedenken, eigenlijk.

Al die keus!

Maar zit er dan nog verschil in die containers? Ik hoor het je bijna denken. Ja, uiteraard zit er verschil in. MKB afval is namelijk ook nog eens een groene afvalinzamelaar. Ze scheiden de containers al voordat er überhaupt afval in terecht komt. Zo heb je containers voor papier en karton, containers voor glas, voor organisch afval, voor restafval, voor PMD afval (afval zonder duidelijke classificatie) en voor archiefvernietiging. Bij deze optie worden vaak oude bedrijfspapieren en boekhoudformulieren die niet meer relevant zijn ingeleverd, en bij deze containers is het ook zo dat het afval dan permanent vernietigd wordt. Dan kunnen de betreffende documenten dus ook niet gevonden worden door iemand anders.

Ook zijn er verschillende formaten wat betreft containers. Dit wordt op de website van MKB afval geclassificeerd in hoeveel vuilniszakken er in zouden passen, zodat iedereen de afmetingen ook daadwerkelijk snapt. Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan niet zo even snel aanwijzen wat nu precies een liter is, maar ik weet wel meteen hoe groot een vuilniszak is. Hieronder een tabel die aangeeft waar je aan moet denken bij jouw hoeveelheid afval.

240 literbak 4 vuilniszakken
360 literbak 6 vuilniszakken
660 literbak 11 vuilniszakken
1100 literbak 19 vuilniszakken
1700 literbak 29 vuilniszakken

 

Nu ben je dus volledig voorbereid op wat het is om grote hoeveelheden afval weg te moeten werken. Je huurt gewoon een paar containers van MKB afval en dat zit je helemaal goed. Succes met wat je ook gaat doen!

 

Geef een antwoord