bureaus

Hoe creëer je een gezonde werkplek?

Eerst wilde ik schrijven over het succes van onze nieuwe ergonomische bureaustoelen die wij sinds kort op kantoor in gebruik hebben. Deze stoelen zorgen er namelijk voor dat wij er aan herinnerd werden hoe belangrijk het is om goede bureaumeubels te hebben. Tijdens ons teamoverleg hebben we altijd een centraal thema en dit keer ging het over “hoe creëer je een gezonde werkplek”.

Blijven bewegen

Ons werk is niet perse lichamelijk zwaar werk, we zitten voornamelijk achter de computer. Te lang zitten blijft een belangrijke factor in het ontstaan van welvaartziekten zoals diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten daarom wordt beweging aangeraden. Maar hoe creëer je voor een werkplek waarbij achter de computer zitten een grootdeel van het werk is. Wij bedachten een aantal dingen zoals tien minuten extra pauze waarbij je de ruimte krijgt om even buiten een lekker stukje te wandelen. Van deze extra pauze mag je de gehele dag gebruik maken. Maar ook bureaus waar je aan kan staan in plaats van zitten. Want in Nederland is het niet altijd fijn om buiten een rondje te lopen. We kijken nu of die tien minuten extra iets oplevert voor ons team.

Concentratie

Meer bewegen is niet alleen bevoordelijk voor het voorkomen van de welvaarziektes maar zorgt ook voor een sterkere focus. Mensen die meer bewegen kunnen zich beter concentreren en hebben meer plezier in hun werk. Dit heeft onder andere te maken met de bloedtoevoer in de hersen die ontstaat tijdens het bewegen. We weten tegenwoordig steeds meer over een gezonde leefstijl en wat we allemaal moeten doen om gezond te blijven. Met al deze kennis kan je veel veranderen in je eigen leven. Als bedrijf kan je er voor zorgen dat je werknemers de mogelijkheden krijgen om hun leefstijl aan te passen. Zoals bij ons op kantoor waar gezondheid een belangrijk thema is. Immers is het een leuk proces, iedereen leest steeds andere artikelen en we bespreken met elkaar wat wij willen invoeren.

Kantoormeubelen

Door alleen al onze kantoormeubelen aan te passen zorgde dat ervoor dat de productiviteit enorm omhoog ging. We zitten nu heerlijk op onze ergonomische bureaustoelen die we kunnen verstellen op manieren zoals wij dat fijn vinden werken maar ook de nieuwe bureaus hebben een bijdrage geleverd aan een fijnere werkplek. En niet alleen de productiviteit is omhoog gegaan iedereen heeft ook een nieuwe boost gekregen waardoor het werkplezier is toegenomen. We hadden altijd al een fijne werkplek maar door een paar aanpassingen is het allemaal bevorderlijker veranderd.

Geef een reactie