Game laptop of console? Wij helpen je beslissen!

Heb je video games altijd al leuk gevonden? Of misschien heb je er pas net kennis mee gemaakt? Maar in ieder geval, wil je graag zelf wat meer video games gaan spelen, in plaats van alleen maar bij vrienden thuis? Dan ben je hier aan het juiste adres! Want wat is nu het medium voor jou? Een PS4, een Nintendo Switch, of misschien een game laptop? In deze blog ontdekken we samen de pros en cons van alle devices. Let’s go!

De game laptop

Een game laptop is misschien het eerste waar je aan denkt als je denkt aan gamen. Het is een veelzijdig apparaat waar je bijna alles wel op kan spelen. Waar bijvoorbeeld sommige games alleen worden uitgebracht op de Playstation en anderen weer alleen op de Xbox, uiteindelijk komt er bijna gegarandeerd wel een versie voor de PC. Ook is het veruit het meest mobiele device op deze lijst. Je kan je laptop overal mee naar toe nemen en dus in principe overal gamen. Ook heb je op de game laptop vaak betere graphics dan op een console, omdat de processors sneller en preciezer werken. Wel is een goede game laptop prijzig, dus denk hier goed over na.

Al die consoles

Een console is uiteraard de volgende op de lijst, maar hier heb je meteen weer een heleboel soorten van. Alle Playstation en Xbox edities, plus Nintendo is de laatste jaren haar collectie ook flink aan het uitbreiden. Zelf heb ik ervaring met de producten van Playstation en Nintendo (en natuurlijk met een game laptop). Beide bedrijven maken dingen die goed werken. Waarom ik zelf het vaakst op mijn Playstation game is omdat de controllers erg fijn zijn, en de graphics-tot-geld ratio prima is. Ook werkt het besturingssysteem soepel en simpel en het aanbod aan spellen is enorm. De consoles van Nintendo zijn dan weer voor een wat meer niche publiek, aangezien ze een gelimiteerd aanbod aan games hebben. Wel hebben de games allemaal hun eigen charme. Ik bedoel, de nieuwste Zelda game is al bijna genoeg reden om een Nintendo Switch aan te schaffen.

Dus, of het nu een game laptop of een console wordt, probeer ze vooral allebei uit als jij de kans krijgt, en doe wat jij het fijnste vindt. Ga lekker gamen!

Geef een reactie