De perfecte outfit voor een avondje stappen

Ooit gehoord van de kledingcrisis? Dit fenomeen is niet alleen bekend onder de vrouwen, ook de mannen hebben er geregeld last van. Zeker als het gaat om de juiste outfit kiezen voor een avondje stappen. Want wat doe je nu aan op zo’n avond. Je wilt er iets beter uitzien dan overdag maar ook weer niet te. Je wilt dat je outfit gewoon precies in balans is maar hoe zorg je daar nou voor? Dat vertellen we je graag in dit blog.

Waar ga je naartoe?

De eerste vraag die jezelf moet stellen is; waar ga ik vanavond naar toe”. De dresscode in een kroeg, club of een festival verschillen namelijk nogal onderling. Voor een avondje kroeg is een simpele outfit namelijk al prima maar op een festival wil je dat je outfit net iets meer uitstraalt. Voor een avondje kroeg zijn je oude sneakers prima maar voor een avondje clubben wil je misschien toch je nettere stappers aan. Kortom, je begrijpt waarschijnlijk wel waar we naartoe willen.

Begin met back to basic

Met welke outfit je uiteindelijk ook wel eindigen, begin altijd met een basic item. Dit kan zijn een simpele jeans of juist een basic shirt of blouse. Vanaf hier ga je, je outfit als het waren opbouwen. Op een basis kledingitem kan je namelijk heel veel andere items prima matchen. Te veel drukke kledingitems bij elkaar werkt daarin tegen vaak juist weer niet goed. Een voorbeeld. Een simpele, donkere jeans is een prima basic item. De broek valt niet extra op. Normaal voor je werk of school zul je hier waarschijnlijk een simpel basic shirt opdragen. Voor een avondje uit ga je echter niet voor een simpel basic shirt maar voor een shirt met een stoere of indrukwekkende opdruk. Zo heeft Philipp Plein bijvoorbeeld hele gave shirts in hun collectie met doodshoofden. Iets wat je niet heel gauw op je werk zult dragen maar dus wel perfect voor een avondje uit.

Voeg een sieraad of accessoire toe

Om je outfit helemaal af te maken voeg je natuurlijk nog een sieraad of een andere item toe aan je outfit. Aan sieraden voor mannen kun je denken aan een horloge, een armband of een ring. Niet te groot, niet te opvallend maar gewoon precies genoeg. Wedden dat jij hiermee de show steelt.
En is het jou al gelukt om zonder kledingcrisis de perfecte outfit voor een avondje stappen te vinden?

Geef een antwoord