De Mercedes Actros krijgt een nieuwe volledig elektrische versie: wat is het verschil met de traditionele Truck?

Het streven naar duurzaam vervoer heeft elektrische voertuigen de afgelopen jaren op de voorgrond gebracht. Autobedrijven over de hele wereld investeren fors in onderzoek en ontwikkeling. Het doel is om de volgende generatie elektrische auto's te ontwikkelen, en tot nu toe is er veel succes geboekt.

Maar als het gaat om zware transportvoertuigen, is de overgang naar volledig elektrisch wat traag verlopen. Maar Mercedes stopt niet met ontwikkelen! De Duitse autofabrikant heeft verschillende elektrische modellen van zijn zware vrachtwagen de Actros. Maar, in hoeverre verschilt de elektrische versie van de traditionele Mercedes Actros 1845?

Brandstofbron en duurzaamheid

Het meest voor de hand liggende verschil zit hem in de brandstofbron. De traditionele Actros kwam in twee hoofdversies. Ze omvatten benzine of diesel. De nieuwe elektrische Actros wordt geleverd met een oplaadpoort. Dit betekent dat de truck een kleinere ecologische voetafdruk heeft, waardoor het een van de meest duurzame heavy-duty trucks is die er zijn.

Voor bedrijven die een impact willen maken in de strijd tegen klimaatverandering, is de overgang van de traditionele diesel- en benzine-Actros naar de elektrische versie van het grootste belang.

Verbeterde cabine

Ook heeft de elektrische Actros een verbeterde cabine. Dit staat natuurlijk open voor verschillende interpretaties. Sommige gepassioneerde truckers die verliefd werden op de traditionele Actros zullen beweren dat hij nog steeds een van de beste cabines heeft. Maar het lijdt geen twijfel dat Mercedes bepaalde verbeteringen heeft aangebracht aan de elektrische versie. Zo zijn er meer geautomatiseerde bedieningselementen op het dashboard, en ziet de cabine er netjes en overzichtelijk uit.

Minder luidruchtig

De massieve dieselmotor van de traditionele Actros was vroeger een van de kenmerken van het voertuig, vanwege het mooie geluid dat hij produceert. Het motorgeluid was echt een show van het vermogen dat deze truck biedt. Maar de elektrische versie is een beetje anders.

Hoewel hij niet 100% stil is (zoals je van een elektrisch voertuig zou verwachten), is hij lang niet zo lawaaierig als de traditionele Mercedes Actros 1845. In wezen zal de nieuwe truck dus niet alleen je ecologische voetafdruk verkleinen, maar hij helpt ook tegen geluidsoverlast.

Relatief duurder

Tot slot, als je van plan bent om een ​​nieuwe elektrische Actros aan te schaffen, bereid je dan voor om er wat extra aan uit te geven. Elektrische voertuigen zijn namelijk relatief duur, maar ze besparen je uiteindelijk veel geld aan brandstofkosten. Hetzelfde geldt voor de nieuwe elektrische versie van de Actros.

Geef een antwoord